blog

Költözés Posterousról Bloggerre

Költözés Posterousról Bloggerre

A hétvégén megérkezett a Posterous vélhetően utolsó levele, amelyben figyelmeztet: április 30-án megszűnik a szolgáltatás. Bár ritkán használtam az utóbbi időben, de nagyon szerettem a Posteroust. Nem akartam mindent elveszíteni, így néhány apróbb kitérővel a Bloggerre, a Google szolgáltatására költöztettem a blogomat. Nem vezet egyenes út a Posterousról a Blogger felé, hiszen a Blogger csak a saját formátumában hajlandó blogot importálni. De nem kell NASA-mérnöknek sem lenni a megoldáshoz. Tapasztalataim adom közre ebben a bejegyzésben.

Hírgyáros-e a blogger?

blog, tetszhalott, hírüzem, hírgyár, blogger

Azt mondja (Twitteren) a goldenblogos zsűrizés margóján Berényi Konrád, hogy egy nem rendszeresen frissülő blog tetszhalott. „Tolni kell a kontentot” – ez ugye @angelday jól ismert mottója. Nincs ebben persze semmi nóvum, a napilapok több mint száz éve már, hogy mindennap nyitólapi fényképes anyagokkal, vezércikkel, teleírt oldalakkal jelennek meg. A hírek világában minden rovat mindig teli van újdonságokkal. Nincs olyan lapszám, amelynek apróhirdetések vannak a címoldalán – ezzel utalva arra, hogy ma nem történt semmi.

A jó tanuló felel

Török Gábor, elemez, blog, jó tanuló, házi dolgozat

Az Index a kormányváltás örömére lecserélte állandó vezércikkíróját, Tóta W. helyett (néha mellett) Török Gábor elemez nekünk, ergyáknak, ostobáknak, nem értőknek a címlapon. Mai dolgozatának címkéje: hazaszeretet, s bízvást állíthatom, bármelyik általános iskolás házi dolgozat ugyanígy felmondja, amit a jó tanulótól a tanító néni hallani szeretne. Ami meglepő, a cikket a címlapos ajánlás mellett megosztják a közösségi médiában is, és nem csupán az elsőre is „jó tanulónak” tűnő arcok.

Tartalom átvétel
More comments here Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...