információ

Rádiós enciklopédisták a weben

Ma az online felületeken egyszerre kell a lexikonszerkesztők hitelességet szerző állandóságának és a rádiós műsorvezetők efemer figyelemfelkeltésének valamennyi eszközét egyesíteni. Amellett, hogy ritkán megváltozó és megbízható információkat adunk közre, szükség van a napi aktualitásokra, a pillanatnak megfelelő, az itt és most érdekesre felelő tartalmakra is. A web egyre kevésbé menedzselhető sikeresen rutinból, régi újságírói vagy marketinges beidegződésekből. Ez egy állandóan változó, mindig megújuló, ám mégis az enciklopédiánál stabilabb információforrásként használt új felület.

Lázár János vagyok-e?

Nem, természetesen Lázár János Fidesz-frakcióvezető, Hódmezővásárhely megyei jogú városának polgármestere nem blogol itt. Nem is lehet ennyire kínos netszereplő, legalábbis a Twitteren bizonyosan nem az – valaki más használja a nevére szóló kontót. Ez azoknak, akik otthonosan mozognak a mikroblogon, igen hamar nyilvánvalóvá válik. De próbáljuk meg máshonnan nézni a most hétvégén felkavarodott kérdést – lehet-e még tájékozódni egy minden pillanatban változó világban?

Hírverseny

Következő címlapsztoriként már mindenki az idős színésznő halálát várta. Először egy kakuja nevű felhasználó adta közre a Twitteren vasárnap délután, hogy megszűnt kedd éjszaka a Nemzet Színészének szíve dobogni, az orvosok bár küzdöttek életéért, szerda hajnalban elhunyt. Néhányan továbbadták a friss hírt, a magyar hírfolyamon hétfő délelőttre lett trend. A művésznő ekkor még mit sem tudott közelgő haláláról.

Tartalom átvétel
More comments here