facebook

Facebook a weboldaladon

A Facebookra tett bejegyzéseinket a Facebook Javascript SDK-val beilleszthetjük a weboldalunkra. Csodás lehetőség. Bővebben itt (magyarul) vagy itt (a cég eredeti posztja angolul). A Facebook kódot generáló eszköze pedig itt.

Szabályos facebookos játék olcsón

Frissítés 2013.08.28.: A Facebook feloldotta szigorú szabályait.

Döbbenetes mennyiségű szabálytalan Facebook-játék tűnik fel nap mint nap a falamon. Főleg kis- és középvállalkozások kockáztatják munkájukat. Lájkold az oldalunkat, hogy nyerj. A kép megosztói között nyereményt sorsolunk ki. A kép lájkolói között pendrive-ot sorsolunk ki. No, ez mind szabálytalan, megsérti a közösségi oldal felhasználási feltételeit. Mi ebben a kockázat? Az, hogy a Facebook eltávolítja a felhasználási feltételeit megsértő oldalt. Lehet, hogy ezret a versenytársaink közül meghagy, de pont a miénket törli ki. Elég az eddig befektetett munka egy pillanat alatt.

Indiánnév-mizéria

Végletesen megosztja az online társadalmat egy ékszerüzlet facebookos alkalmazása. A szoftvert használók néhány gyors kattintás után megtudhatták az indián nevüket, és ezzel rajongóivá váltak egy vidéki ékszerüzlet oldalának. Az egyik tábor adathalászatot és spammelést reklamál, a másik zajos üzleti sikert ünnepel. Magam úgy vélem, nem adathalászat, nem egyértelműen spam az alkalmazás. Itt az (együgyű) tartalom ára volt a reklám elviselése, ám ez a reklám nem a tartalommal egy időben érkezik, és némileg aránytalan a tartalomhoz képest.

Tartalom átvétel
More comments here