újságírás

Kérdések a kormányfőhöz

Az elnök emberei hatórás, kimerítő tanácskozás után – melyen nem egészen két órán keresztül maga a miniszterelnök is részt vett – jutottak el odáig, hogy felhívják a közszolgálati televízió riporterét. A kormányfő kiemelten fontos tévéinterjút szándékozott adni, amelyben számos, az ország közvéleményét igencsak érdeklő kérdésre kívántak válaszolni. A sztárriportert maga a kabinetvezető hívta, hogy elmagyarázza neki a koncepció lényegét.

A hírforrás te magad légy!

A tömegkommunikáció itt, a szemünk előtt alakul át. Persze az is kell, hogy legyen jó szemünk hozzá. A technológia átalakulása lassan, de fokozatosan veszi el a hírgyártás privilégiumát a professzionális szerkesztőktől. Ma, de holnap még inkább, bárki lehet hírforrás.

Szövegemmel mit érek én?

John Einar Sandvand, norvég szerkesztő, digitális médiaszakértő érdekes cikket közöl a blogján. E szöveget most lefordítva igyekszem a magam álláspontját is megtalálni a sorok között. Az alapkérdés, hogy hogyan mérhető egy tartalom értéke. A szakmai érvek döntenek, vagy a tisztán kereskedelmi (nézettség, bevétel) szempontok?

Tartalom átvétel
More comments here