közösség

A megszakított jelenlétről

Legnagyobb értékünk ma nem a pénz, hanem az idő. Időt áldozunk emberekre, tevékenységekre, a hobbinkra és szenvedélyünkre. Órára, percre beosztott idővel él egyre több ember, hogy létezni, dolgozni tudjon. Félünk elvesztegetni az időt. Időből ugyanis kevés van. Az osztott idővel párhuzamosan fogy el a jelenlétünk is emberi kapcsolatokban, közösségekben, munkahelyen, vagy bármilyen más társaságban.

Amatőr fénybúvárok fotódokumentációja

Titkon (vagy nyíltan) mindannyian szeretnénk jó fotósok lenni, és a technikai fejlődése elhiteti velünk, hogy a tízezer óra gyakorlata nélkül is azok lehetünk. A fotográfia régen egy mesterség volt, amelyhez komoly anyagi és szellemi befektetés kellett. Ma, úgy hisszük, elég hozzá egy telefonon lévő hangyabokányi nyílás is. A technika pótolni akarja számunkra a háttértudást és az eszközöket is. Nem kérdés, miért népszerű az Instagram, és miért válik minden közösségi oldal egyre inkább archivált fotódokumentációk lelőhelyévé. Pedig fotózni nem tud akárki.

Google Plusz: a (közösségi) web, ahogy a Google szeretné

Egyre többen rettentő okosak a Google Plusz ügyében, így hát ki nem maradnék ebből a felhajtásból, forgalomba hozom üstöllést a magam verzióját. Ma már belülről szemlélve a szolgáltatást, érdemes végiggondolnom, mit ad, miért jó a Google közösségi hálója. Úgy érzem, a használhatóság, a tartalom és a közönség az a szentháromság, amely eldönti egy ilyen szolgáltatás sorsát. Ha bármelyik gyenge, a weboldal néptelen marad.

Tartalom átvétel
More comments here