apple

Okostelefon-történet: ezt is az Apple tudja jobban

Az a baj, hogy megint igaza van az Apple-nek. Nem a Samsung elleni perben, ahhoz én nem értek, hanem abban, hogy hogyan akarom használni a telefonom. Másfél éve nyűvöm egy belépőszintű készüléken az Androidot, ami egy hosszú, gyötrelmes, kudarcokkal teli kapcsolat. Nem telefonom van, hanem időt, energiát rabló függőségem, gondozni való kertem, eledelt követelő jószágom. Nem tud ellenni a zsebemben, folyamatos rendszerszintű törődést igényel. Ellentétben egy Apple készülékkel.

A mozdulatlan Android

Állandóság és változás kényes egyensúlya határozza meg az informatika lehetőségeit is. Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, mondja helyesen a bölcs, de ettől még a folyónak és az észlelő szubjektumnak stabilan léteznie kell. Lefordítva a lefordítandókat: a felhasználók nem szeretik, ha váratlanul arrébb teszik a folyót, vagy éppen egy tengert találnak helyette. De ugyanúgy rühellik, ha a folyó minden áldott nap ugyanúgy fodrozódik. A kényes egyensúlyt megtalálni nehéz, de elengedhetetlen valamennyi szereplő számára.

Macre váltottam

Tulajdonképpen nem most történt a váltás. Valójában hat évvel ezelőtt váltottam Macre egy ősöreg, rég kiszolgált pentiumos PC-ről. A kollégám vette Ebayen a Minit, amelyet aztán körbejártunk. Elképesztő dolgokat mutatott rajta (exposé, időjáráswidget, dock és társai). Döbbenetesen halk és kicsi volt. Végiggondoltam, és rájöttem, némi hitellel megtoldva magam is ki tudom fizetni ezt a gépet, sőt, a félgigás memóriamodult gigásra fogom benne cserélni. Egy csoda volt, amikor először elindítottam. Néhány hét alatt sikerült megszokni a különcségeit, nagyon szépen belaktam.

Tartalom átvétel
More comments here