kommunikáció

Ezt a Párt mondja, Allah mondja, a Facebook mondja

Bizalmatlanok vagyunk, nem hiszünk a médiának, kétkedve fogadjuk a köztársaság intézményeinek közléseit, kritikusan szemléljük a politikusokat, azt gondoljuk, hogy a szolgáltatók lépten-nyomon megpróbálnak átverni. Korunk hőse minden pillanatban – mint a kiscserkész – igyekszik résen lenni. Emellett persze bölcsebb, mint az Úr, hiszen az Isten mindent tud, míg mi szinte mindent jobban tudunk.

Mi történik másfél óra alatt?

A közösségi média épp olyan, amilyenek a felhasználói. Tarka, sokféle, pontos és szétszórt, mókás és komoly. Az online média pedig – mutatis mutandis Darvasi Laci mondatában – olyan, amilyen a legjobb és a legrosszabb cikke, illetve az impresszuma. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt tragédia újságírói és intézményi kommunikátori tanulsága pedig az, hogy nincs idő a sebészeti pontosságra, a mondandó vég nélküli cizellálására. Minél hamarabb szólni kell.

Rituálé és internet

Itt a digitális forradalom, a netes tartalomszolgáltatók nyerték a választást a hagyományos médiával szemben, meghalt a nyomtatott sajtó, Kumin Viktóriának szájába kell rágni, mi a blog – bombasztikus kijelentések járják át a közfigyelmet kapó, ám belterjes hazai netvilágot. Ezzel szemben a józanságnak szinte alig van hangja. Pedig tere lenne.

Tartalom átvétel
More comments here