média

Olimpia 2012: az önazonosság hétpróbája

Olimpia 2012: az önazonosság hétpróbája

Merésznek tűnhet két nagyon különböző jelenséget, a londoni olimpiai bajnokokat és Sólyom László aszófői beszédét összemérni. Szerintem azonban van egy közös pontjuk, ez pedig az önazonosság. A medencében, páston, tatamin küzdő sportolók és a beszédére alaposan felkészült, pódiumon szónokló volt államfő egyformán önazonos. E két hiteles cselekvésre a magyar média – tisztelet a kevés kivételnek – a saját állapota szerint reagált. Jól mondja TGM az egykori köztársasági elnök beszédének recepciója kapcsán, a körkép lesújtó.

Mi történik másfél óra alatt?

west balkan, West Balkán, kommunikáció, média, hírfolyam, online, jelenlét,

A közösségi média épp olyan, amilyenek a felhasználói. Tarka, sokféle, pontos és szétszórt, mókás és komoly. Az online média pedig – mutatis mutandis Darvasi Laci mondatában – olyan, amilyen a legjobb és a legrosszabb cikke, illetve az impresszuma. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt tragédia újságírói és intézményi kommunikátori tanulsága pedig az, hogy nincs idő a sebészeti pontosságra, a mondandó vég nélküli cizellálására. Minél hamarabb szólni kell.

Sok

Kezd számomra vészesen átláthatatlanná válni a közösségi oldalak kapcsolati rendszere, és mindazok tartalmak dzsungele, amelyet magukkal cipelnek. Pedig valódi érdeklődéssel, a kvázi szakirodalmakat elolvasva igyekeztem belépni ebbe a térbe, hozzátenni a magam tartalmait. Különösen azért furcsa ez, mert ami megszelídít magának, azt rendre túlzásba viszem. De ez már nekem is sok.

Tartalom átvétel
More comments here Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...