tartalom

Vigyázz, mert turisták jönnek!

Berényi Konrád írja, hogy immár akadálytalanul elérhető minden eszköz, amellyel online tartalmat lehet előállítani. Az elektronikus média a gyakorlatban nélkülözheti a stúdiót, a szerkesztőséget. Komplett rádióadást, tévéműsort lehet előállítani otthon. Konrád ugyanott olvasható figyelmeztetése azonban helyes: kritika nélkül képtelenség bármilyen szakmát gyakorolni. Jó ízlés, mérték nélkül tartalmat ontani a netre kockázatos.

Indiánnév-mizéria

Végletesen megosztja az online társadalmat egy ékszerüzlet facebookos alkalmazása. A szoftvert használók néhány gyors kattintás után megtudhatták az indián nevüket, és ezzel rajongóivá váltak egy vidéki ékszerüzlet oldalának. Az egyik tábor adathalászatot és spammelést reklamál, a másik zajos üzleti sikert ünnepel. Magam úgy vélem, nem adathalászat, nem egyértelműen spam az alkalmazás. Itt az (együgyű) tartalom ára volt a reklám elviselése, ám ez a reklám nem a tartalommal egy időben érkezik, és némileg aránytalan a tartalomhoz képest.

Rádiós enciklopédisták a weben

Ma az online felületeken egyszerre kell a lexikonszerkesztők hitelességet szerző állandóságának és a rádiós műsorvezetők efemer figyelemfelkeltésének valamennyi eszközét egyesíteni. Amellett, hogy ritkán megváltozó és megbízható információkat adunk közre, szükség van a napi aktualitásokra, a pillanatnak megfelelő, az itt és most érdekesre felelő tartalmakra is. A web egyre kevésbé menedzselhető sikeresen rutinból, régi újságírói vagy marketinges beidegződésekből. Ez egy állandóan változó, mindig megújuló, ám mégis az enciklopédiánál stabilabb információforrásként használt új felület.

Tartalom átvétel
More comments here