Tolltúra:

A blog irodalmi bejegyzései, rövid történetek a történelemből, vagy napjainkból. Gondolatok a dobozon kívülről.

Közvélemény-kutatás újra

Az első hazai közvélemény-kutató intézet ebben az évben megismételte legendás, első közvélemény-kutatását, amelyről többek között Örkény István is beszámolt.

Holnapra minden készen lesz

Lassan kinyitottam a szemem. Nem volt testem. Láttam, hogy van lábam, de nem éreztem. Láttam, hogy van kezem, de azt sem éreztem. Egyszerre volt ez végtelenül könnyű és felfoghatatlan pokoli. Letakartak, mindenféle csövek vettek körül, valami ütemesen pityegett. Szólni akartam, de nem jött ki hang. Láttam. Ez maradt. Azt hiszem, elájultam.

Az utolsó pacal

Doktor úr! Nem vagyok őrült! Kérem, higgyen nekem! Mindent meg tudok magyarázni. Sora volt az egész történetnek. Úgy indult, hogy rágyújtottam a fordulóban, ahogy huszonöt éve mindig. Akkor lépett mellém az az öregember. Mosolygott, közben meg valami szokatlan kedvesség áradt belőle. De a szaga volt a legfurcsább. Amikor gyerek voltam, a muterék templomba járattak. A tisztelendő úr reverendájának volt ez a szaga, mint az öregnek. Csak állt mellettem, és sokáig nem szólt. Végül aztán megbökte a karom. „Már csak öt órád maradt.” Ennyit mondott, és közben is mosolygott. Először nem értettem. Még hat köröm volt hátra a melóból, kétszer húsz perc szünettel, abból meg sehogy sem jön ki az öt óra. „Az életedből, úgy értem.” Mintha olvasott volna a gondolataimban.

Tartalom átvétel
More comments here