X8

Okostelefon-történet: ezt is az Apple tudja jobban

Az a baj, hogy megint igaza van az Apple-nek. Nem a Samsung elleni perben, ahhoz én nem értek, hanem abban, hogy hogyan akarom használni a telefonom. Másfél éve nyűvöm egy belépőszintű készüléken az Androidot, ami egy hosszú, gyötrelmes, kudarcokkal teli kapcsolat. Nem telefonom van, hanem időt, energiát rabló függőségem, gondozni való kertem, eledelt követelő jószágom. Nem tud ellenni a zsebemben, folyamatos rendszerszintű törődést igényel. Ellentétben egy Apple készülékkel.

Mindig a legújabb Android a Sony Ericsson Xperia X8 telefonodon

Van egy (állítólag vietnami) fiatalember, aki balszerencséjére – és sok ezer ember szerencséjére – vásárolt magának egy Sony Ericsson Xperia X8-at, és nem nyugodott bele, hogy a gyártó válogatott hazugságok miatt nem frissíti a 2.1-es Androidot az újabb verziókra. Ezért a neten fellelhető különböző projekteket felhasználva létrehozta a saját frissített ROM-ját a telefonra, majd közzé is tette.

Pille és ganéj: Sony Ericsson Xperia X8 teszt

A Sony Ericsson legalsó kategóriás (sőt, bermudaalsó kategóriás) androidos készüléke, az X8-as határozott korlátokkal okostelefon: mindenhez ért, ami ma alapelvárás, de mindenhez csak épphogy, csak érintőlegesen. A gyártó által módosított szoftver itt-ott élvezetesebb, mint az alap Android, ugyanakkor az újabb verziók megjelenésében mutatkozó őrületes késés (és a további hivatalos frissítések hiánya) számos kompromisszumot szül. A telefon pille, mert sok okból hamar megszerethető, de utóízében mégis ganéj: számos apró bosszúságot is csomagoltak nekünk az Androidhoz.

Tartalom átvétel
More comments here