hírek

Lázár János vagyok-e?

Nem, természetesen Lázár János Fidesz-frakcióvezető, Hódmezővásárhely megyei jogú városának polgármestere nem blogol itt. Nem is lehet ennyire kínos netszereplő, legalábbis a Twitteren bizonyosan nem az – valaki más használja a nevére szóló kontót. Ez azoknak, akik otthonosan mozognak a mikroblogon, igen hamar nyilvánvalóvá válik. De próbáljuk meg máshonnan nézni a most hétvégén felkavarodott kérdést – lehet-e még tájékozódni egy minden pillanatban változó világban?

Rövid útmutató a reggeli újságokhoz

A széppróza rég ismert dolgokat mond el mindig újszerűen, az újságírás viszont újonnan történt dolgokat mond el a rég megszokott szavakkal. Karel Čapek e bonmot-ja a velejénél ragadja meg a viszonyt, amely az irodalom és a sajtó között van.

Légy érdekes!

Nem mi keressük az információt, az talál meg minket. Milyen egyszerű ez a formula, mégis forradalmi változást hozhat sok tekintetben. Akárcsak azok a bizonyos armstrongi lépések a Holdon. Persze tudjuk, a katolikus egyház ettől nem omlott össze, a geo-, vagy épp heliocentrikus világkép is egészen jól tartja magát. Azonban valami mégis elkezdődött ott. Ahogy ma az információkkal.

Tartalom átvétel
More comments here