Kocsmafilozófia

Kocsmafilozófia

Minden kocsma a béke szigete és oázis az emberek számára. Egy biztos pont a változó világban, amibe kapaszkodni lehet. A kocsma nem munkahely (kivétel ebben a tulajdonos, a csapos és a pincér) és nem otthon. Ha kocsmába viszed a munkádat, locspocs lesz az egész: hülye vagy. Ha a kocsmában rendezed be az otthonod, ha ott érintkezel családtagjaiddal, hülye vagy. Hova menekülsz akkor, ha valóban baj lesz?

A kocsmában változatos társaságot, finom italokat, lelki megnyugvást találsz. A csapos meghallgat mindig, megért téged és bátorít, hogy igyál még. Akiket ott találsz, elmondják neked, mi a gond, mi fáj, min kéne változtatni a világban. Történeteket, életeket ismerhetsz meg, cserébe bármikor elmondhatod a sajátodat.

Egy kocsmában kalandok történnek veled, ott egyik este sem hasonlít az előzőre. Új és új emberek, új és új szituációk gazdagítanak, miközben a pénztárcád ürül. Egy kocsmában mindenre gondoltak, és te is bármire gondolhatsz. A kocsma energiaforrás, ha kell, nyugtató, ha kell élénkítő, létezésed biztos pillanata, sosem múló szenvedélye. A kevés megmaradt szakrális terek egyike bármely kocsma.

Kivéve, ha az általad fizetett, mindig hű terrorelhárítóiddal ürítetted ki az egész placcot, és nemcsak az ott ülők, hanem a csapos dédanyjáról is pontosan tudod, ki volt. Amikor nemcsak a munkád, nemcsak az otthonod, hanem az egész életed és munkásságod konstruálod meg kocsmaként.

Ez esetben egy rettenetes seggfej vagy, akinek fogalma sincs az egészről. Nincs helyed így az emberek között. Vonulj tíz évre kolostorba, és gondolkodj el, mit rontottál el végérvényesen. Ha megteszed, még lehetsz ember újra. Különben csak egy miniszterelnök az igen hosszú sorban. Nemhogy a kocsma nem, de még a szar sem fog emlékezni, hogy egyáltalán a világon voltál.

Orbán

Minden kocsma a béke szigete és oázis az emberek számára. Egy biztos pont a változó világban, amibe kapaszkodni lehet. A kocsma nem munkahely (kivétel ebben a tulajdonos, a csapos és a pincér) és nem otthon. Ha kocsmába viszed a munkádat, locspocs lesz az egész: hülye vagy. Ha a kocsmában rendezed be az otthonod, ha ott érintkezel családtagjaiddal, hülye vagy. Hova menekülsz akkor, ha valóban baj lesz?
More comments here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...