A fiatalok a legfontosabbak (alátámasztás és indokolás)

A fiatalok a legfontosabbak (alátámasztás és indokolás)

A szaktanár bement az igazgatóhoz februárban, hogy szóljon, a júniusi mestervizsgához szükség van néhány köbméter n anyagra és huszonöt darab k eszközre a diákoknak. Az igazgató egyetértéséről biztosította. Levelet írt az intézményfenntartó központnak. Értesítették, hogy rendben van, kérjen árajánlatot, előleget, vásárolja meg a szükséges dolgokat. A legfontosabbak a diákok.

Az igazgató mondta a szaktanárnak, kérjen árajánlatot az igényelt alapanyagra és szerszámokra. A tanár elment a szakáruházba, elmondta, mire van szüksége, plusz árajánlat. Az eladó hívta az osztályvezetőt. – Iskola? – kérdezte a férfi. – Az – bólintott a szaktanár. – Tudja, mennyivel tartozik nekünk az intézményfenntartó? – Nem – felelte a tanár. – Többszázezer. Nem lesz árajánlat.

A tanár visszament az igazgatóhoz, mondta, mi a kotta. Menj máshová. Rendben. Ott is tartozunk. Meg ott is. Hm, még ott is. Végül talált egy vállalkozót, aki adott árajánlatot. Kicsit vastagot. Ő még nem sejtette. Azt hitte, megfogta. Isten lába.

Igazgató postázta az árajánlatot, kérelmezte az előleget. Ácsi! Másik árajánlat? És harmadik? De ez kisérték. Nem, nem, versengő árajánlatok nélkül nincs előleg. De a tartozás. Nem a maga dolga. Legyen három ajánlat.

Tanár kutakodott. Vállalkozó mondta, megoldja. Kicsi idő, de rendben lesz. Lett is. Három ajánlat, legjobb az eredeti. Naná.

Igazgató elpostázza. Ez eddig rendben is. Előleg? Ácsi. Kell igazolni, hogy a beszerzés feltétlenül szükséges. De hát szakvizsga. Azt bárki mondhatja. Vezesse le: törvényben a nemzeti alaptanterv – iskolai kötelező dokumentum – egyéni tanmenet – vizsgakövetelmények. Támassza alá. Legalább három oldal. Három példány.

Tanár este kidolgozza. Izzad. Kél káromkodni kedve. Másfél oldal. Még internet. Még kivág és másol. Ollóz. Kettő oldal és 50 sor. Alátámasztotta.

Igazgató elküldi. Rendben is. Előleg? Momentán. Kis türelmet. Papírok rendben. Szólunk, amint. De már április vége. Ne türelmetlenkedjen. Nyílik az akác. Lesz pénz. Európa Nap. Előirányzat.

Igazgató úr, holnap vizsga. Tanár úr, semmi gond: ma megjött az előleg. Vegye meg a dolgokat. Rendben, igazgató úr. Hálásan köszönöm!

Aztán ne felejtsen el elszámolni!

A szaktanár bement az igazgatóhoz februárban, hogy szóljon, a júniusi mestervizsgához szükség van néhány köbméter n anyagra és huszonöt darab k eszközre a diákoknak. Az igazgató egyetértéséről biztosította. Levelet írt az intézményfenntartó központnak. Értesítették, hogy rendben van, kérjen árajánlatot, előleget, vásárolja meg a szükséges dolgokat. A legfontosabbak a diákok.
More comments here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...