A buzi, degenerált, idióta liberális zsidó véleménye a dohányzásról

dohányzás, tilalom, liberális, tiltás, ellenvélemény

Európai mintára betilthatják minden nyilvános zárt helyen a dohányzást. A dohányreklámból ismert cowboynak, illetve Páger Antal, Kállai Ferenc és Ruttkai Éva sármjának befellegzett. Az indiánoktól tanult szenvedély kínos, vállalhatatlan, társadalmilag üldözött rossz szokássá változott a XXI. századra. Divatosabb mobiltelefonon valami játékkal elütni az időt, így levezetni a feszültséget.

Rágyújtani, a füstöt leszívni, a nikotint érezni jó – minden dohányos tudja. Ugyanezt a füstöt belélegezni, a dohány szagát napokig hurcolni, a besárgult könyvet, függönyt, terítőt, fogat és körmöt elviselni undorító – minden dohányos és nemdohányos tudja.

A betegség ára

Tetszetős érv, hogy a nemdohányzók fizetik a dohányzás áldozatainak orvosi költségét. Sajnos, a világ korántsem fekete-fehér. Kollégám 34 éves koráig volt vegetáriánus, környezettudatos, a teste minden rezdülésére odafigyelő, törődő egészséges ember. Úgy, hogy soha nem károsította meg a testét, halt meg megrendítően fiatalon gyomorrákban. A halál nem válogat közöttünk, meghal az is, aki egészségesen tébét fizet, és az is, aki a jövedéki adóval veszi ki a részét az össztársadalmi szolidaritásból.

A társadalomból elpárolgott (kiszellőzött?) a tolerancia. Ez az „én” világa, ahol az én érdekem az első és az utolsó. Ahogy pillanatok alatt elterjedt a dohányzás divatja, ugyanolyan gyorsan ment ki az utóbbi években a divatból. Pedig dohányozni nem divat. Hanem szenvedély. Spinoza tétele pedig itt is igaz, egy szenvedélyt csakis egy másik, erősebb szenvedéllyel lehet kioltani. Néha pedig, ha titkon is, de szeretjük szenvedélyeinket, mert hozzánk tartoznak.

Lehet úgy dohányozni, hogy az másokat ne zavarjon. Erre vannak egyrészt egyre kiválóbb elszívó eszközök, másrészt ott van az én megértésem, amellyel a nemdohányzók felé fordulok. A tény, hogy érdekel a véleményük, hogy tiszteletben tartom őket. Ezt a megértést kérem a kölcsönös tisztelet jegyében azoktól, akik nem dohányoznak. Hiszek abban, hogy tudunk egymás mellett élni. Ahogy abban is hiszek, hogy minden tiltás a hazugságra való hajlamunkat növeli, és egyre rosszabbá teszi a társadalmat.

Liberális vagyok. Hiszek abban, hogy mindenki úgy teszi boldoggá, vagy épp úgy teszi tönkre a saját életét, ahogyan csak akarja. Abban hiszek, hogy nincs receptje az emberi életnek, csak lehetőségei vannak. Van hely a nap alatt a megértésnek, a toleranciának, ahogy van helye a rossznak, az egészségtelennek, a bűnnek is a világban. És van választásunk egyiket, vagy másikat előnyben részesíteni.

(FYI: tudtommal nem vagyok zsidó, és egészen bizonyos, hogy nem vagyok meleg.)

Európai mintára betilthatják minden nyilvános zárt helyen a dohányzást. A dohányreklámból ismert cowboynak, illetve Páger Antal, Kállai Ferenc és Ruttkai Éva sármjának befellegzett. Az indiánoktól tanult szenvedély kínos, vállalhatatlan, társadalmilag üldözött rossz szokássá változott a XXI. századra. Divatosabb mobiltelefonon valami játékkal elütni az időt, így levezetni a feszültséget.
More comments here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...