Mit? Mivel? Miért? Miként?

oktatás, képzés, tanítás, magántanár

Ma bárkinek lehetősége van számítógép és néhány, viszonylag könnyen kezelhető szoftver segítségével nyomdai vagy online termékeket előállítani – valószínűleg sokunk nap mint nap rá is kényszerül. Alapvetően jó, hogy ez így van, azonban nem árt a munka során ügyelni arra, hogy a tipográfia és a nyomdászat évszázados múltra visszatekintő szakma, amelynek megvannak a maga kiforrott, jól használható szabályai.

Természetesen nem mindenkinek van ideje, módja sokszáz órás nyomdai előkészítő tanfolyamon részt venni, de valójában nincs is erre szükség.

Azt vállalom, hogy azoknak, akik mindennapjainkban szöveges, képes dokumentumokat állítanak elő, viszonylag rövid idő alatt megtanítom az alapvető fogásokat, elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Azoknak pedig, akiknek még ennyi idejük sincsen, jutányos áron elkészítem mindazokat a nyomtatható vagy online változatokat, amelyekre munkájához, vagy bármilyen más tevékenységéhez szüksége van. Érdeklődjön, segítek!

„A kiadványszerkesztő feladata a rendelkezésre álló kéziratok, illetve képeredetik alapján nyomtatványoldalak önálló kialakítása [manapság már] számítógép segítségével. Munkáját a megrendelő elvárásainak megfelelően, [de] a tipográfiai és a helyesírási szabályok betartásával, a gazdaságossági szempontok és az esetleges nyomdai továbbfeldolgozás technológiájának figyelembevételével kell végeznie. Munkája a nyomtatvány megtervezése esztétikai, gazdaságossági és technológiai szempontok alapján, képeredetik méretezése, vonalas és árnyalatos képek digitalizálása, feldolgozása, kép-szöveg integrálása a nyomtatványtípus sajátosságainak figyelembevételével.” (Forrás: Népszabadság)

A nyomdászat évszázados hagyományokra tekint vissza, a kialakult iránymutatásokat, esztétikai szabályokat a szedésnél, az oldaltükör kialakításánál célszerű figyelembe venni. Olyan keretrendszert biztosít ez, amely stabil mankót ad a kreativitásnak és az igényes arculatteremtésnek.

Vállalom, hogy a magánóráimra jelentkezőknek ésszerű idő alatt megtanítom, hogyan hozhatnak létre számítógépes szoftverek segítségével olyan dokumentumokat, amelyek alkalmasak további nyomdai felhasználásra és egyben eleget tesznek a tipográfia elemi szabályainak. Papírt ugyan nem, de használható, továbbfejleszthető tudást garantálni tudok. Az alább olvasható kiadványszerkesztő tanfolyam akár egészben, akár külön, modulonként is végigvehető. Igény szerint megválasztható, hogy a jelentkező saját otthonában (és az általa biztosított eszközökön), vagy a tanár lakásán folyjék az oktatás Szegeden, vagy a város környékén. Az oktatás a szoftverek kipróbálási célra biztosított, 30 napos verzióival történik. A programok licencének megvásárlása például a www.szoftver.hu linken biztosított kereskedőknél lehetséges.

Felkeltette érdeklődését? Lépjen velem kapcsolatba!

More comments here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...