változás

A mozdulatlan Android

Állandóság és változás kényes egyensúlya határozza meg az informatika lehetőségeit is. Nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, mondja helyesen a bölcs, de ettől még a folyónak és az észlelő szubjektumnak stabilan léteznie kell. Lefordítva a lefordítandókat: a felhasználók nem szeretik, ha váratlanul arrébb teszik a folyót, vagy éppen egy tengert találnak helyette. De ugyanúgy rühellik, ha a folyó minden áldott nap ugyanúgy fodrozódik. A kényes egyensúlyt megtalálni nehéz, de elengedhetetlen valamennyi szereplő számára.

Légy érdekes!

Nem mi keressük az információt, az talál meg minket. Milyen egyszerű ez a formula, mégis forradalmi változást hozhat sok tekintetben. Akárcsak azok a bizonyos armstrongi lépések a Holdon. Persze tudjuk, a katolikus egyház ettől nem omlott össze, a geo-, vagy épp heliocentrikus világkép is egészen jól tartja magát. Azonban valami mégis elkezdődött ott. Ahogy ma az információkkal.

Lesz tavasz

Bámészkodtam csak a kisváros buszpályaudvarán. Az első igazán szép tavaszi nap volt, amikor végre lekerül a kabát az emberről, női lábak és karok maradnak fedetlen, amikor göndör hajtincsek úsznak a szélben. Amikor még valahol mélyen akár azt is elhiszem magamról, hogy ember vagyok annak ellenére, hogy már két hete nem fürödtem, hogy az utcán alszom, hogy azokat a cigiket szívom, amiket mástól kunyerálok el.

Tartalom átvétel
More comments here