magyar

Közvélemény-kutatás újra

Az első hazai közvélemény-kutató intézet ebben az évben megismételte legendás, első közvélemény-kutatását, amelyről többek között Örkény István is beszámolt.

Ne politizálj!

Apám azt mondta: ne politizálj! Egy hozzáértő, magabiztos mesteremberre mindig szükség van, de csak ha távol tartja magát a politikától. Nem engedte, hogy munkaközösségi tag legyek, lebeszélt, amikor be akartam lépni a rendszerváltó pártba, ürügyet talált, hogy otthon maradjak, amikor a kollégák tüntettek. Így aztán húsz éve minden reggel elmentem megtartani az óráimat, délben otthon ebédeltem, a délutánjaimat kivétel nélkül azzal töltöttem, hogy apámnak segítettem rendben tartani a házat. Ne politizálj – mondta, ha megpróbáltam szóba hozni valamilyen aktuális közéleti témát.

„Nincs rajtam bugyi”

Tekintetes Bíróság, Kingát, az avajszinuarnyalat blog szerzőjét nem ismerem, vele perben, haragban nem állok. Blogját olvasom, twitteren követem. Legutóbb megosztotta velünk, szerinte mi a kotta a feminizmussal kapcsolatosan. Férfiként, nyitott gondolkodóként, emberként igyekeztem befogadni. Reflexió következik.

Tartalom átvétel
More comments here