ipad

Ipadológia – kellene venni egy ideszkát?

Lehet-e szembemenni egy trenddel, legelőször ezen érdemes elgondolkodnom. E trend pedig arról szól, hogy légy online mindig, mindenhol. Bárhol vagy, találjon meg az információ, és fordítva: bárhol közzé tudd tenni az információkat.

Almás a Flash? Ó-ó…

Az iPad-saga folytatódik, ezúttal a Flash-támogatás körül támad fel a purparlé. Ahogy látom, ez is összefüggésben van azzal a kérdéssel, amelyet előző írásom fejtegetett: fogunk-e fizetni a digitális tartalmakért. Az Adobe ugyanis azt állítja, hogy a várható bevételek miatt hagyta ki az Apple a Flash támogatását az iPadból (ha van Flash, a videók, játékok, egyéb netes animációk ingyenesek. Ha nincs, akkor fizetsz értük az Apple-nak). Az Apple ezzel szemben azt mondja, az Adobe kódja hibás, és a leállások döntő részét a Flash okozza az eszközökön.

Ördögtől való a szerzői jog?

Az Apple, ahogy szokta, végletesen megosztotta az érdeklődőket új eszközének bejelentésével. A fanatikus rajongók és a bukást prognosztizáló szkeptikusok között a technikai részletek mellett többek között ott nyílt mély szakadék, hogy a laptop és a telefon közé pozicionált készülék a cég webes boltján keresztül tölthető meg csak tartalmakkal. Egyes kommentárok az asztali gépek alkonyáról beszélnek, míg mások az Apple csúfos bukását vizionálják. A fizetős és a nyílt világ újabb összecsapása készülődik.

Tartalom átvétel
More comments here