honlap

Webszerver a zsebemben

Érdekes feladat: adott körülbelül egy gigabájtnyi tartalom (pdfek, videók és fotók) egy közösségről, amelyet úgy akarsz odaadni a csapat tagjainak, hogy ők különösebb informatikai képességek nélkül is élvezni tudják. Amiben én gondolkodtam, az egy statikus honlap volt. Szerencsére kiváló open source megoldások segítették a munkámat. A server2go csapata olyan megoldást kínált, amellyel végül egy kvázi bármilyen windowsos környezetben DVD-ről szépen futó webszervert, azon pedig egy wordpresses oldalt adhattam át az évfolyamtalálkozó résztvevőinek.

Miből lesz honlap?

A honlap (a felhasználó szemszögéből nézve, és feltéve, hogy jó) egy egyszerűen használható, kézre álló, örömszerző termék. Olyannyira tetszetős, ötletes, magától értetődő website-ok vannak ma, hogy már az is pofonegyszerűnek látszik, hogy létrehozzunk magunknak egyet, vagy akár a meglévőt különböző szolgáltatásokkal fejlesszük. Pedig ez nincs egészen így.

Riporter kerestetik weblaphoz

Frissítés: A munka gazdára talált. Köszönöm az érdeklődést mindenkinek!


Kellemetlen, rossz ízű írás ez, de muszáj megírnom. Át fogok adni egy arra méltó embernek feladataim közül egyet, talán a leginkább kedveltet. Sajnálom, hogy így kell lennie, de jó okom van erre.

Tartalom átvétel
More comments here