élet

Kedvük támadt megszületni

„A kisbabáknak kedvük támadt megszületni” - mondta Orbán, aki örül annak, hogy a KSH adatok szerint nőtt a születések száma tavaly 2011-hez képest.

Lesz-e a vezetői összefoglalókból teljes élet?

A marxizmus azt tanítja, hogy az embert a munka emelte ki az állatvilágból. Ebből jön az is, hogy szerintük a legtöbb társadalmi zavart az szüli, hogy a munkás elidegenedett a munkájától. De milyen rálátása van a nagy egészre annak, aki egy irodában igen/nem gombot nyomva dönt beruházásokról távoli kontinensek távoli városaiban? Az a tőkés, amelyet ellenségnek emelt magának ez az ideológia, semmivel sem él teljesebb életet ma, mint a kizsákmányolt munkása. Az egyetlen alkatrészt tizenkét órában előállító munkás éppúgy elidegenedett munkája értelmétől, mint az, akinek egyetlen bólintására valahol, valamikor megteremtődik egy produktum.

Boldog a maga módján

Közvélemény-kutatásban a hitéletet vizsgáló rész egyik opciója a „vallásos a maga módján” kategória. Hiszen mi az úristent felelne az, aki maga a keresztény kultúrkörben nőtt fel, megérintette a transzcendencia, szimpatizál a buddhizmussal, érdekli az iszlám is, de tételes egyházhoz nem tartozik? Mit feleljen, aki a szent írásokban megteremtett Buddhát és Jézust egyformán tartja az emberi kultúra legzseniálisabb karakterének (de nem különösebben érdekli őt a történeti egyházalapítók egyike sem)? Mi a válasz, ha életmódja teljesen világi, ateista, de hitélete gazdagabb, mint sok szájjal mondottan hívőé?

Tartalom átvétel
More comments here