csönd

Hagyjon kisebb nyomot az androidos robotod

android, okostelefon, twitter, facebook, csönd, cult of less

Amikor az ember kezébe kapja – a jellemzően androidos – okostelefonját, nem bírja ki, hogy ne azt nyomogassa. Applikációk garmadát telepíti, regisztrál, bejelentkezik – elmondja a barátainak és a világnak, hogy éppen hol van, kivel van, mit néz, mit tesz, mivel foglalkozik. Ez a lelkesedés idővel alábbhagy. Rájön, hogy a telefon akkumulátora nem véges, ahogy a mobilnet is hamar elfogyhat. Kevés idővel később arra is rájön, nincs értelme ennyi közlésnek. Az önkifejezés csak akkor érdekes, ha van tartalma – hiszen őt is zavarják a bábeli káosz másoktól jövő zajai.

A csendekről

csönd, nyüzsgés, közösség, tó-hasonlat,

Két írás találkozott ma bennem: egyikben Váraljay Gábriel ismerteti a Foursquare szépségét, hasznát, a másikban pedig az Agyvihar blog szerzője morfondírozik arról, hogy milyen lesz az örökösen ingerkereső, csöndek nélküli világ.

Húsvét elé

Húsvét, hagyományok, metaforák, Jézus, feltámadás, csönd

Nagyon mást, többet, újat ahhoz képest, mint egy évvel ezelőtt itt, most sem tudok mondani: érdemes elmerengeni a hagyományok által fenntartott nagyszerű metaforák üzenetén. Talán egész életünk sem szól másról, mint ezek felfejtéséről élethosszig. 

Mindenkinek legyen szép és örömteli a húsvéti ünnepe! (Teljes cikk a régi blogomon.)

Tartalom átvétel
More comments here Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...